application-1883452_1280

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁGI PROGRAM Frissítve!

Megjelentek a 2020/21 tanévre vonatkozó ÚNKP felhívások. (2020.06.16)


 

A Kormány az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett az Új Nemzeti Kiválósági Program 2020/2021. tanévi pályázati fordulójában:

  • „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjat
  • Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat
  • Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat
  • Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat
  • Tudománnyal fel! Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjat
  • Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjat
hirdette meg.

A pályázati csomag a részletes tájékoztatókkal együtt az UNKP oldaláról letölthető.

 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-ban először meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai, a felsőoktatásban szeptembertől részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan - alapképzésben, a mesterképzésben vagy a doktori képzésben részt vevő - hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program a kutatói és alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

A pályázatot az SZTE-n CSAK!!!  elektronikus (Modulo) rendszerben kell benyújtani a pályázati dokumentáció feltöltésével legkésőbb 2019. június 30-ig.


FRISS HÍREK:


A 2020/2021. tanévi „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói pályázat kiírásával kapcsolatosan beérkezett észrevételeket figyelembe véve a kiírás egyes részletei az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyása alapján módosításra kerültek.

 

A pályázati kiírás bizonyos részletszabályai az alábbiak szerint módosultak:

  • a doktorvárományosi kategóriában pályázat benyújtására jogosultak, akik az abszolutóriumot megszerezték vagy az ösztöndíjas jogviszony kezdetéig várhatóan megszerzik (4.1.1. pont);
  • a doktorvárományosi kategóriában a pályázás további feltétele, hogy a pályázó doktori értekezését az ösztöndíjas időszak alatt benyújtja (amennyiben az ösztöndíjas időszak kezdete előtt ez még nem történt meg) (4.2.1. pont);
  • a pályázathoz kötelezően benyújtandó dokumentum a doktorvárományosi kategória esetén az abszolutórium megszerzését igazoló dokumentum vagy amennyiben a pályázó az abszolutóriumot nem szerezte meg, a pályázó által aláírt nyilatkozat arról, hogy az ösztöndíjszerződés megkötéséig az abszolutóriumot várhatóan megszerzi (12.3.2. pont);
  • doktorvárományos pályázó esetén az ösztöndíjas jogviszony feltétele, hogy az ösztöndíjas az ösztöndíjas jogviszony létesítésekor igazolni tudja az abszolutórium megszerzését (18.1. pont).

A módosított kiírás az ÚNKP honlapján is megtalálható: http://www.unkp.gov.hu/palyazatok/tudomannyal-fel,

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy annak érdekében, hogy a 2017-ben és a 2018-ban indult OTKA posztdoktori programok (PD_17 és PD_18) kedvezményezettjei is élni tudjanak az ÚNKP ösztöndíj-támogatási lehetőségével, a 2017. január 23-án megjelent PD_17 és a 2017. december 21-én megjelent PD_18 felhívások esetében a B.1.2. „A posztdoktorra vonatkozó egyéb feltételek” azon pontja, amely az ÚNKP párhuzamos támogatását kizárta, az ITM írásbeli jóváhagyásával figyelmen kívül hagyandó. Ezzel a 2019. évi és 2020. évi posztdoktori programok támogatottjai mellett a 2017. évi és 2018. évi posztdoktori programokban nyertes kutatók számára is nyitva áll a lehetőség az ÚNKP „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói ösztöndíj megpályázására.