Bezár

Hírek

Friss hírek

2024. május 10.
1 perc
2024. május 07.
2 perc

Idén huszonkilencedik alkalommal rendezték meg az Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt. A fogadó intézmény ezúttal a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, a rendezvény helyszíne pedig a Palicsi egyetemista üdülő volt.

2024. május 10.
1 perc
2024. május 07.
1 perc

2024. április 8-án indult útjára a 2024-es SZTE Lépjük meg! kihívás az SZTE Alma Mater szervezésében, mely egészen 2024. június 8-ig tart. A kihívás lényege, hogy jelenlegi és volt egyetemi polgárok gyűjthetik a kilométereket saját karuknak, ösztönözve őket a sportolásra, egészséges életmódra.

2024. május 03.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Fogorvostudományi Kar és Gyógyszerésztudományi Kar külföldi hallgatóinak egyesülete, az International Student Union of Szeged (ISUS) megrendezte a 11. Nemzetközi Kulturális Estet. A hagyománnyá vált esemény idén április 26-án a Pick Arénában kapott helyet.

2024. április 26.
2 perc

Idén 2024. április 22 – 26 között került megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében az Önkéntes program részeként a Mérnöki Kar Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete is vállalkozott iskolai csoport fogadására két rendhagyó foglalkozás keretében.

2024. április 03.
2 perc

Az SZTE Mérnöki Kar, a Szegedi Izraelita Hitközség és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá Váradi Péter születésének 100. évfordulójának emlékéül szolgáló rendezvénysorozat szervezése céljából.

2024. március 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar vezetősége és Hallgatói Önkormányzata által meghirdetett fotópályázat eredményei megszülettek.

2024. március 21.
4 perc

Immáron harmadik alkalommal választották Prof. Dr. Bánáti Diánát az EIT Food RIS Policy Council tagjai közé, aki a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Élelmiszermérnöki Intézetében végez oktatói tevékenységeket.

2024. március 12.
5 perc

A köznevelési és szakképző intézményekben tanuló diákok pályaválasztásának elősegítése, valamint a természettudományos tárgyak iránti érdeklődés felkeltése céljából az SZTE Mérnöki Kar telephelyein látogatható „osztálykirándulás” rendezvények mellett a Mérnöki Kar kihelyezett foglalkozások megtartására is vállalkozik.

2024. március 12.
3 perc

Nézz be hozzánk a Mérnöki Karra! Ha középiskolás diák vagy, akkor várunk az osztályoddal egy informatív, élményekkel teli osztálykirándulásra!

2024. február 12.
2 perc

Az első amerikai népautó, a Ford T-modell egyik tervezője, Galamb József emléke előtt tisztelgett az SZTE Mérnöki Kar. Egyetemi oktatók és kutatók koszorúzták meg a világhírű mérnök és konstruktőr emléktábláját az SZTE MK főépülete bejáratánál.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek